Bart Heirbaut

Als relatie- en gezinstherapeut begeleid ik koppels en gezinnen rond zorgen die het systeem van het koppel of gezin uit evenwicht brengen. Vanuit een systemische visie maak ik ruimte om te spreken over de zorgen, de geraaktheid en de relationele verlangens en behoeften van de verschillende betrokkenen. De focus ligt op de onderlinge dynamieken en betekenissen die gegeven worden. Ook seksuele worstelingen kunnen aan bod komen.

Individuele begeleidingen zijn ook mogelijk als de zorgen eerder gelinkt zijn aan relationele of transgenerationele zoektochten. 

Daarnaast doe ik als systemische denker en doener ook supervisiewerk in verschillende settings, dus zowel individueel als in kleine groepen of teams. 

Bart Heirbaut (°1975) is maatschappelijk werker (1997), seksuoloog (2000) en relatie- en gezinstherapeut (Kern, 2006 en KUL, 2010).

Hij werkte als therapeut vijf jaar in MenSana, nu Vagga, Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en dan zes jaar in De Link, een psychotherapeutische groepspraktijk in Antwerpen. Sinds juni 2012 werkt hij in zijn eigen praktijk.

Er is een samenwerking en intervisie in onze eigen praktijk en met een aantal andere psychotherapeuten in de omgeving (oa. Elke Verhoeven uit Schelle, Els Vercauteren uit Niel, An Pues uit Reet en Nele Van Assche uit Puurs) waardoor samenwerking met verschillende therapeuten met eenzelfde koppel of gezin mogelijk is. Daarnaast hecht hij belang aan een goede samenwerking met huisartsen, psychiaters en andere betrokkenen.

Lid en erkend supervisor van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeeminterventie (BVRGS), http://www.bvrgs.be.

Lid en erkend supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologen (VVS), http://www.seksuologen-vlaanderen.be.

Erkend supervisor van groepstherapieaanbod Kinderen uit de Knel, http://www.kinderenuitdeknel.nl en http://www.kinderenuitdeknel.be

Naast een eigen zelfstandige praktijk werkt hij sinds 2000 als supervisor en begeleidingscoach in de Bijzondere Jeugdzorg Antwerpen.

Sinds 2014 is hij staflid en vaste opleider bij vzw Rapunzel in Diest, http://www.rapunzelvzw.be, voor de 4-jarige opleiding verbonden aan de VUB.