Ive Thomaes

Als oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapeut  wil ik in de veiligheid van de gespreksruimte luisteren naar jouw hulpvraag en samen met jou op zoek gaan naar doelen die je zou willen nastreven. Wat zou je willen veranderen en hoe zouden deze veranderingen er concreet uitzien ? We proberen om via kleine stapjes vooruit te gaan richting jouw gekozen doel. Daarbij maken we gebruik van alles wat jij al geprobeerd hebt (jouw oplossingen), van jouw sterktes en krachtbronnen.

Het oplossingsgerichte model vormt de basis voor de therapie. Binnen dit model hanteer ik technieken en visies vanuit de gedragstherapie en vanuit de systeemtherapie. Op die manier kan ik gebruik maken van een brede waaier aan technieken en benaderingen. We zoeken samen naar een aanpak die het best bij jou past.

In de praktijk kunnen jongeren, jongvolwassenen en volwassenen terecht voor een uitgebreid gamma aan thema’s zoals angsten, stress, hyperventilatie, dwang, enkelvoudig trauma, zelfverwonding, suïcidale gedachten, sombere stemmingen, sociale omgang, assertiviteit, interactiemoeilijkheden en andere klachten. 

Indien het gewenst is, kunnen personen uit de eigen context (partner, ouders, …) bij de therapie betrokken worden. 

Ive Thomaes (°1974) is psychologisch consulent (KVH, 1998).

Hij heeft een 3-jarige opleiding counseling vanuit het gedragstherapeutisch model (KUB i.s.m. VCLB, 2003-2006) gevolgd.

 Van 2016 tot 2020 volbracht hij de 4-jarige opleiding tot oplossingsgerichte cognitieve en systemische psychotherapeut (Korzybski i.s.m. HoWest). 

Op regelmatige basis neemt hij deel aan intervisie en volgt hij supervisie. 

Daarnaast blijft hij zich bijscholen door regelmatig deel te nemen aan vormingen zoals korte oplossingsgerichte therapie, opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen, faalangst, nieuw-samengestelde gezinnen, suïcide, zelfverwonding, nieuwe autoriteit, …

Ive heeft meer dan 20 jaren ervaring met psychologische begeleiding van jongeren, jongvolwassenen en hun ouders in een centrum voor leerlingenbegeleiding.

Hij heeft 7 jaren een zelfstandige praktijk gehad om jongeren en jongvolwassenen en hun ouders te begeleiden bij diverse schoolgerelateerde hulpvragen zoals motivatie, stress, faalangst, studiemethode,…

Tot voor kort was hij vrijwillig therapeut bij Tejo in Antwerpen. 

Hij is lid van de VVDO, Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching.